Uudenvuoden tervehdys
JalkapalloJulkaistu: 02.01.2024 17.00

Uudenvuoden tervehdys

Harrastajamäärien perusteella, Suomen Palloliiton mukaan jalkapallo on Suomen suosituin urheilulaji ja suosio kasvaa. Viime vuoden lopussa Suomessa oli lähes 160 000 rekisteröityä harrastajaa, joka on noin 10 000 harrastajaa enemmän kuin vuosi sitten. Suosio näkyy myös meillä Littoisissa sekä harrastajien määrässä että kiinnostuksessa tapahtumia kohtaan. LTU Jalkapallon pelaajamäärä on kasvanut viime vuodet ja kauden päättyessä meitä oli jo reilusti yli 400. Uusimpana tulokkaana toimintansa on aloittanut tyttöjen juniorijoukkue. Tervetuloa. Edarin visiitti Vitoseen ei vähentänyt kotipelien katsojamääriä ja kentällä oli päinvastoin enemmän tunnelmaa kun vuoden Littoislaisena jalkapallotekonakin palkittu LTU Ultras toi väriä ja ääntä katsomoon. Myös Kultanummiturnauksen osallistujamäärä on kasvussa korona-ajan notkahduksen jälkeen. Viime vuonna turnaukseen osallistui 112 joukkuetta ja tämän vuoden turnaukseen meillä on ilmoittautuneina jo 84 joukkuetta ja ilmoittautumisaikaa on jäljellä vielä pari kuukautta. Osa sarjoista on jo täynnä. Myös joukkueiden kalentereissa alkaa olla täyttä, sillä turnauksia järjestetään vuosi vuodelta enemmän ja sarjapelitkin alkavat aikaisin keväällä ja kestävät pitkälle syksyyn. On siis hienoa nähdä että myös perinteinen, jo kymmeniä vuosia järjestetty turnaus kiinnostaa edelleen niin uusia kuin tuttujakin joukkueita.

Seuratyössä määrätyt rutiinit toistuvat vuodesta toiseen. Vuoden vaihteeseen mennessä hankitaan lisenssit ja vakuutukset tulevalle vuodelle, alkuvuodesta ilmoittaudutaan sarjoihin, keväällä järjestetään Kultanummiturnaus ja otetaan joukkueista valokuvat, kesällä jalkapallokoulu, syksyllä pelataan taas sarjoja ja kauden päätteeksi juhlitaan yhdessä palkiten kauden aikana ansioituneita jalkapallon harrastajia. Kaikki tämä ja paljon muuta löytyy aina uudelleen jaoston ja joukkueiden vuosikelloista. Me myös kokeilemme uusia asioita ja usein niitäkin jää kalenteriin. Futsal-cupia on pelattu muutaman vuoden ajan ja sitä ollaan taas järjestämässä syksyllä. Samoin näyttää siltä että kesän potkutekniikkaleiri ja Football Camp toteutetaan jälleen Litsan kentällä. Viime kesänä koeponnistettu Urheiluleirikin saanee jatkoa. Tämä on toinen kausi peräkkäin kun joukkueet aloittavat vuoden uuden valmennuspäällikön kanssa. Siitä me emme halua tehdä rutiinia. Toivotetaan kaikki Jose tervetulleeksi seuraan ja tehdään parhaamme, jotta tämä yhteistyö kestää vuosia.

Jalkapallojaoston johtoryhmän kokoonpano muuttui hieman vuodelle 2024. Arto Branders luopui puheenjohtajan roolista ja jatkaa varapuheenjohtajana uuden tulevan puheenjohtajan apuna. Nina Landström jatkaa seurasihteerinä ja Heli Huovala talousvastaavana. Juha Heinonen jatkaa junioripäällikön roolissa, Tomi Muuri harjoitusvuorovastaavana, Mikko Lummejoki varustevastaavana ja Jukka Pirttiperä turnausvastaavana. Antti Havola hoitaa edelleen jaoston tietohallintoasiat. Uusina jäseninä johtoryhmään valittiin Katja Pellikka, Katri Mustonen, Sami Passoja ja Marjukka Sillanpää. Johtoryhmästä poistuivat Henna Heinonen, Niina Salmi ja Tuomas Lampinen. Kiitos kaikille osallistumisesta jaoston toimintaan. Jalkapallojaosto siis aloittaa vuoden 2024 ilman puheenjohtajaa, joten jos haluat ilmiantaa mielestäsi sopivan tyypin koordinoimaan jaoston toimintaa niin ota yhteyttä Artoon tai Ninaan.

Tänäkin vuonna toivomme kaikille mahdollisimman normaalia arkea, hyviä harjoitusolosuhteita, onnistumisia treeneissä ja peleissä sekä varsinkin ikimuistoisia kokemuksia jalkapallon parissa. Haluamme toivottaa kaikille oikein hyvää vuotta 2024.