Pelinohjaaja

Pelinohjaajaa tarvitaan kaikissa alle 12-vuotiaiden otteluissa, myös turnauksissa ja harjoitusotteluissa. Jaosto ylläpitää listaa pelinohjaajista ja joukkueet ovat heihin itse yhteydessä. Pelinohjaajalla on pelitapahtumassa mukanaan pilli, ajanottokello, muistiinpanovälineet sekä palkkiolomake. Mikäli pelinohjaajalla ei ole omaa pelinohjaajaliiviä, joukkue järjestää hänelle liivin. Pelinohjaaja tulee ottelupaikalle vähintään 15 min ennen ottelun alkua.

Pelinohjaajapalkkiot

Jaosto linjaa vuosittain pelinohjaajille maksettavat vähimmäispalkkiot. Seura maksaa palkkion pelinohjaajan pankkitilille täytetyn ja allekirjoitetun palkkiolomakkeen perusteella. Pelinohjaajapalkkiota ei makseta käteisellä ottelutapahtuman yhteydessä.

Vuonna 2023 pelinohjaajien palkkiot ovat:
8€ jos ottelun kesto on 1x25min. tai vähemmän (1x15min., 1x20min.)
15€ jos ottelun kesto on pidempi (2x15min., 2x20min., 2x25min.)

Pelinohjaajapalkkion maksamiseen tarvitaan pelinohjaajan verokortti ja tilinumero. Kansallisen tulorekisterin vuoksi verokortti tarvitaan vaikka se olisi ns. nolla-verokortti. Pelinohjaaja voi toimittaa verokortin seuralle ensimmäisen ohjattavan pelin yhteydessä samalla kun hän antaa täytetyn palkkiolomakkeen. Tämän jälkeen verokorttia ei tarvitse toimittaa saman vuoden aikana uudestaan ellei se ole muuttunut. Seuraavana vuonna pelinohjaaja toimittaa uuden verokortin kun pelit taas alkavat.

Pelinohjaajapalkkiolomake

Pelinohjaajien palkkiolomake tästä.

Pelinohjaaja täyttää lomakkeen ja antaa sen ottelun yhteydessä LTU:n joukkueen yhteyshenkilölle. Pelistä vastuussa olevan joukkueen yhteyshenkilö allekirjoittaa lomakkeen ja toimittaa sen eteenpäin seurasihteeri@ltujalkapallo.fi. Samalla toimitetaan pelinohjaajan verokortti, mikäli sitä ei ole vielä saman vuoden aikana toimitettu. Pelinohjaajapalkkio voidaan maksaa vain oikein täytettyä lomaketta vastaan.

Palkkion maksaminen

Pelinohjaajapalkkiot maksetaan pelinohjaajille kerran kuukaudessa, joka kuun viimeinen päivä. Kuun lopussa maksettavan palkkion tulee olla seurasihteerin tiedossa maksukuukauden 15. päivään mennessä.