Lomakkeet ja ohjeet

Lomakkeet ja ohjeet

Lomakkeet ja ohjeet löydät materiaalipankista

Varusteet

LTU Jalkapallon varustetoimittaja on Stadium Teamsales. Seuramallistoa pääset katsomaan tästä linkistä.

Tietoa aloittavalle joukkueelle

Johdanto

Tämä ohje on luotu selkeyttämään joukkueen vastuualueita suhteessa eri sidosryhmiin. Näitä sidosryhmiä ovat joukkue, seura, piiri, koti, tiedotusvälineet, sekä myös kaupungin eri tahot. Urheiluseurassa toimitaan tietyissä asioissa (mm. talousasiat) aivan kuten yrityksissä lainsäädäntöä ja yhdistyslakia noudattaen. Lisäksi seura ja jaosto määrittelevät tässäkin ohjeessa hyväksi todettuja toimintatapoja, joita noudattamalla asiat hoituvat parhaiten. Toimintatapojen kehittämiseksi rohkaistaan myös ehdotuksiin asioiden hoitamisesta toisin.

Tämä ohje toimii virallisena ohjeistuksena juniorijoukkueille sekä joukkueenjohtajille. Ohjeen päivitystarpeet katselmoidaan vuosittain ja päivitysvastuu on jalkapallojaostolla. Sisältöä päivitetään junioripäällikön sekä juniorijoukkueiden joukkueenjohtajien toimesta.

Jalkapallon organisaatio LTU:ssa

Jalkapallojaosto toimii osana Littoisten Työväen Urheilijat ry:tä, joten jalkapallon johtoryhmä toimii ry:n johtokunnan alaisuudessa. LTU:n jalkapallojaosto ja sen palvelut ovat ry:n toimintoja, joiden kuluista ja perittävistä kustannuksista päättää jaosto.

Ohjeita aloittavalle joukkueelle

Olemme koonneet tähän ohjeeseen muutamia seikkoja joita joukkueenjohtajan, valmentajien ja muiden hienoon toimintaan mukaan lähteneiden tulisi ottaa huomioon uutta joukkuetta perustettaessa.

Olette Futiseskarissa muodostaneet tietyn ryhmän ja tästä ryhmästä muodostetaan LTU:n nappulajoukkue. Joukkueen perustamisinfo pidetään kesätauon jälkeen. Tämän kokouksen kutsuu koolle LTU:n jalkapallojaosto. Kokouksessa valitaan joukkueelle joukkueenjohtaja ja valmentajat. Mitä useampi vanhempi lähtee mukaan, sitä varmemmalla pohjalla joukkueen tulevaisuus on.

Joukkueenjohtajan tehtävät perustamisvaiheessa

  • Yhteystietojen kerääminen. Kaikkien pelaajien sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot on tärkeää saada rekisteriin. Tätä listaa tulee päivittää alkuvaiheessa aina, kun uusi pelaaja tulee harjoituksiin. Tehtävää ei tule jättää yksin joukkueenjohtajan harteille, vaan valmentajat ovat niin ikään vastuussa yhteystietojen keruusta ja välittämisestä joukkueenjohtajalle.
  • Ajankohtaisen listan toimittaminen seurasihteerille. Listan perusteella seura hankkii pelipassit ja vakuutukset sekä laskuttaa joukkuetta vastaavasti. Uuden pelaajan liittyessä joukkueeseen tästä tehdään heti ilmoitus osoitteeseen ltujalkapallo@gmail.com.

Vakuutuksista

On tärkeää kysyä pelaajien vanhemmilta pelaajan voimassaoleva vakuutusturva. Nykyään moni vapaaehtoinen vakuutus kattaa myös jalkapalloharrastuksessa sattuneet vahingot 16 ikävuoteen saakka (Huom. Tämä saattaa vaihdella vakuutusten välillä). Mikäli pelaajalla ei ole vapaaehtoista vakuutusta, Palloliiton kautta otettu vakuutus kattaa vahingot.
TÄRKEÄÄ: VAKUUTUS ON PAKOLLINEN. Ilman sitä ei voi päästää pelaamaan.

Mitä siis ilmoitetaan seuralle:
a) Pelaajan nimi
b) hetu (vakuutusta varten)
c) osoite
d) vanhempien yhteystiedot
e) ottaako Palloliiton vakuutuksen vai onko vapaaehtoinen vakuutus
f) vapaaehtoisen vakuutuksen numero ja vakuutusyhtiön nimi

Toimintasuunnitelma

Jokainen joukkue laatii keskuudessaan toimintasuunnitelman. Tämän suunnitelman perustana käytetään vanhempainkokousta, jonka joukkueenjohtaja kutsuu koolle kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä. Joukkueen tekemisistä päätetään alkuvaiheessa yhteisesti. Kokouksen voi järjestää vaikka Littoisten Monitoimitalon kokoushuoneessa ja tilan voi varata Monitoimitalon vahtimestareilta. Kokouksessa sovitaan mihin turnauksiin osallistutaan, mihin käytetään rahaa ja miten sitä kerätään joukkueen jäseniltä. Kun yhteisistä pelisäännöistä on päästy yksimielisyyteen, kirjataan sovitut asiat ja tiedotetaan kaikille joukkueen vanhemmille.

Joukkueen säännöt

Kaikki jalkapallojoukkueet laativat vuosittain ennen pelikauden alkua Urheilun pelisäännöt sekä vanhempien ja joukkueenjohdon että pelaajien ja joukkueenjohdon välille. Ainakin C15- ja nuorempien joukkueiden (E10 alkaen) tulee, saadakseen osallistumisoikeuden, toimittaa pelisäännöt Palloliittoon ennen ensimmäistä virallista sarjaotteluaan. Tämä on Palloliiton määräys ja piiri lähettää vuosittain muistutuksen asiasta joukkueenjohtajille, samoin kuin linkin jota kautta säännöt tulee toimittaa.

Mistä keskustellaan?

Miten jaamme peliajan pelaajien kesken kauden aikana?
Miten ja millä perusteella pelaajia palkitaan?
Joukkueen menestyminen vs. yksilöiden kehittyminen?
Miten huomioimme lahjakkaimmat ja innokkaimmat?
Ovatko eri toimijoiden roolit selvät (vanhemmat, valmentajat, pelaajat, huoltajat jne.)?
Mitkä ovat joukkueemme tavoitteet?
Paljonko toiminta saa maksaa?
Leikinomaisuus, tasavertaisuus ja kilpailullisuus omassa joukkueessamme?
Savuttomuus ja päihteet? Kiroilun nollatoleranssi?

Miten joukkueen rahaliikenne pyörii?

Jokainen joukkue on itse vastuussa taloudenhoidostaan. Seuran kaikki tilit ovat Liedon Säästöpankissa ja jokaiselle joukkueelle perustetaan omansa. Jaosto hoitaa tilin avaamisen ja siihen tarvitaan aina päätös jaoston kokouksessa. Kaikki tilit ovat seuran omaisuutta, vaikka joukkueet vastaavatkin niistä itsenäisesti ja vaikka tilinkäyttöoikeus on vain heidän nimeämillään edustajilla, yleensä rahastonhoitajalla ja joukkueenjohtajalla.

Varusteet

Joukkueen on hyvä valita keskuudestaan joku vanhemmista varustevastaavaksi. Aluksi tätä tehtävää voi toki hoitaa joukkueenjohtaja ja varustevastaava valitaan vasta siirryttäessä junnuikään. Tarkemmat ohjeet varusteista ja niiden hankinnasta löytyvät LTU Jalkapallon kotisivuilta.

Kausijulkaisu

Jalkapallojaosto julkaisee vuosittain kausijulkaisun, jossa joukkueet esitellään kuvin ja sanoin. Joukkueenjohtaja kirjoittaa joukkue-esittelyn ja lisäksi jaoston puheenjohtaja kertoo kuluneen kauden kuulumiset LTU:n jalkapallosta. Lisänä on usein pelaajahaastatteluita. Kausijulkaisun mainosmyynti on osa joukkueiden varainkeruuta ja mainoksista saadut tulot menevät suoraan joukkueen kassaan.

Palloliiton maksut

Jos joukkue luovuttaa sarjassa, siitä koituvat maksut pallopiirille ovat joukkueen vastuulla samoin kuin pelaajien siirtomaksut kun siirrytään toisesta seurasta LTU:hun.

Futsal

Futsal kuuluu osana Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa –nuorisostrategiaan, joka on siten omalta osaltaan ollut vaikuttamassa futsalin suosion nopeaan kasvuun. Futsal on luonteeltaan parhaimmillaan tekniikkaa kehittävä ja suosiva, pienellä ryhmällä harrastettavissa oleva, säännöiltään yksinkertainen ja nopea laji. Siten se on mm. oiva juniorijoukkueiden harjoittelumuoto. Seura suosittelee juniorijoukkueille futsal-sarjaan osallistumista talvikauden pallollisena harjoitteluna, lämmitetyllä Kaarinan KHT-ulkokentällä treenaamisen ohella.

Säännöt

Suomen Palloliiton jalkapallo- ja futsal-säännöt löytyvät täältä. Futsalin sääntökirja löytyy sivulta https://www.palloliitto.fi/sites/default/files/Fut... ja jalkapallon sääntökirja sivulta https://www.palloliitto.fi/sites/default/files/Pal...

Suomen Palloliitto julkaisee myös Erotuomarin käsikirjaa https://www.palloliitto.fi/sites/default/files/ero.... Siihen on koottu erotuomaritoimijoita varten hallinnollisia ohjeita sekä kaikkia toimijoita palvelevia jalkapallosääntöjen tulkintaohjeita. Myös tähän dokumenttiin tutustuminen sääntöjen soveltamisen tukena nähdään hyödylliseksi.

Vuosikello

Vuosikello on joukkueen toimihenkilön muistilista säännöllisistä tapahtumista ja tehtävistä. Joukkueen vuosikello löytyy materiaalipankista.


   
Lisää uutisia
Jalkapallo
«  Huhtikuu   »
Kategoriat