Julkaistu: 05.12.2019 00.00

Kultanummiturnaus UKK

Kultanummiturnaus

Usein kysytyt kysymykset

Yleistä

K: Kuinka iso turnaus on kyseessä?
V: Turnaus lienee kevätkauden suurimpia Lännen alueella. Turnausta pelataan keskimäärin kymmenellä kentällä ja viime vuosina turnaukseen on osallistunut noin 120 joukkuetta.

K: Minkälainen turnaus on suunnitteilla? Oletteko järjestäneet aikaisemmin tätä turnausta?
V: Tämän vuoden turnaus on järjestyksessä 37., joten perinteitä riittää. Ikäluokissa on eri tasoiset sarjat, jotta kaikille muodostuisi sopivia pelejä. Hinta-laatusuhde on palautekyselyiden mukaan ollut hyvä. Pelit pelataan Turun lähikunnissa ikäluokasta riippuen. Kaikille kentille on Turun keskustasta max 30 min matka.

K: Minkätasoisille joukkueille turnauksenne on tarkoitettu? Onko turnaus kilpatasoisten, haastetasoisten vai harrastetasoisten joukkueiden välinen?
V: Kultanummiturnaus on haaste/harrastetasoisten joukkueiden välinen. Aina välillä mukaan ilmoittautuu jokunen kilpatasoinen joukkue.

K: Mistä turnausmaksu koostuu?
V: Turnausmaksu koostuu mm. kenttä- ja tuomarikuluista, turnausohjelmiston lisenssimaksusta sekä turnausväline- ja materiaalikuluista.

K: Onko kentällä puffetti?
V: Perinteisesti kaikilla kentillä on ollut puffetti, josta saa ostaa vähintäänkin kaffetta ja pullaa.

K: Onko kentillä ensiapupistettä?
V: Kentillä ei ole erillistä ensiapupistettä, mutta kenttien turnaustoimistoista löytyy tarvikkeita pienten vammojen hoitoon. On erittäin suositeltavaa, että joukkueet ottavat mukaan omat huolto- ja EA-tarvikkeensa.

K: Mitä jos sattuu isompi vahinko?
V: Mikäli vamma vaatii lääkärin hoitoa, pelaaja ohjataan Turun alueen yhteispäivystykseen tai lääkäriasema Neo:n. Suosittelemme, että tutustutte myös Palloliiton ohjeisiin ”Vahingon sattuessa Pelipassivakuutetuille pelaajille” https://www.palloliitto.fi/jalkapalloperhe/palvelu...

K: Pitääkö olla vakuutus?
V: Järjestäjä ei vakuuta turnaukseen osallistuvia pelaajia tai taustahenkilöitä. Jokaisella pelaajalla tulee olla voimassa oleva vakuutus.

K: Miksi P9 turnausmaksu on yli kaksinkertainen P7 ja P8 turnausmaksuun verrattuna?
V: P9 pelataan kaksipäiväisenä, P7 ja P8 yksipäiväisenä. Haluamme lisäksi tarjota aloittaville ikäryhmille edullisen turnauksen.

K: Miksi P9 turnausmaksu on sama kuin P10 ja P11 vaikka pelaajamäärä on eri?
V: Sarjoissa on samat ottelumäärät ja peliajat.

Kentät

K: Tiedetäänkö jo millä kentillä sarjat pelataan?
V: Kentät julkaistaan alkuvuodesta ja lopullinen kenttäjako tehdään vasta kun ilmoittautuminen on päättynyt.

K: Onko turnauskentät missä päin?
V: Kentät ovat aika lailla hajallaan Turun ympärillä, suurin osa Kaarinassa. Suurin osa joukkueista pelaa viikonlopun kaikki ottelut samalla kentällä.

K: Millaisilla kentillä pelataan
V: Kaikki ottelut pelataan tekonurmella (KHT)

K: Onko kentät lämmitettyjä? Huhtikuun alussa voi olla aika talvinen sää.
V: Suurin osa kentistä ei ole lämmitettyjä. Kenttien eteen tehdään kovasti töitä usein aivan viimeisiin päiviin asti ennen turnausta ja luotamme taas siihen, että kaikki kentät saadaan pelikuntoon ennen turnausta.

Ottelut

K: Missä vaiheessa tulee tietoja otteluohjelmista?
V: Ilmoittautuminen sulkeutuu 28.2. Otteluohjelma tehdään maaliskuun loppuun mennessä. Ohjelma julkaistaan turnaussivuilla https://kultanummiturnaus.torneopal.fi ja siitä lähetetään viesti ilmoittautuneille joukkueille.

K: Mistä löytyy tietoa pelimuodoista ja peliajasta.
V: Pelimuodot löytyvät turnaussivulta https://kultanummiturnaus.torneopal.fi.

Peliajat eri ikäluokissa ovat:
P17-P20: 2 x 30 min.
P13-P15: 2 x 20 min.
P7-P12: 2 x 15 min.

K: Kuinka monta joukkuetta otetaan sarjaan?
V: Sarjaan mahtuu kahdeksan joukkuetta. Niissä ikäluokissa, joissa pelataan sekä liigassa että ykkösessä joukkueita voi olla yhteensä 16.

K: Kuinka monta peliä turnauksessa taataan?
V: Riippuu ikäluokasta, mutta suurimmassa osassa sarjoja turnauksessa pelataan vähintään viisi ottelua/joukkue.

K: Huomasimme, että meidän sarjaamme on ilmoittautunut vain muutama joukkue. Yhdistättekö liigan ja ykkösen jos joukkueita ei tule tarpeeksi?
V: Kyllä, mikäli ilmoittautumisen sulkeuduttua liiga ja ykkönen ovat molemmat vajaita yhdistämme sarjat. Joukkueille pyritään takaamaan vähintään viisi peliä turnauksen aikana.

K: Onko pelaajien lukumäärälle sääntöjä?
V: Pelaajien lukumäärää ei ole rajoitettu. Mitaleita on kuitenkin varattu 15 kpl/joukkue, joten jos teitä on enemmän, ilmoitattehan meille hyvissä ajoin. Pelaajaluettelo täytetään Torneopalissa ennen turnausta ja vahvistetaan kentän turnaustoimistossa saapuessanne ensimmäiseen otteluun.

K: Onko pelaajaluetteloita mahdollista vielä muokata ilmoittamisen jälkeen, mutta ennen ensimmäistä peliä?
V: Pelaajaluetteloita voi päivittää 31.3 asti. Toki jos muutoksia vielä tulee, voi ne tehdä tulostettuun pelaajalistaan ja palauttaa ennen ensimmäistä peliä.

Majoitus ja ruokailu

K: Onko vuoden 2022 Kultanummiturnaukseen tulossa majoituspakettia?
V: Turnausmajoituksen tarjoaa Sokos Hotel Kupittaa Turussa. Varaus tulee tehdä 9.3.2022 mennessä ja varaustunnus on Kultanummiturnaus.

K: Onko oma bussi tarpeellinen turnauksen aikana ja mikä on etäisyys majoituksen ja pelipaikan välillä?
V: Mikäli käytätte turnausmajoitusta, etäisyys kenttiin on 5-20 km riippuen missä sarjassa pelaatte. Tarvitsette siis kuljetusta, joten oma bussi voisi olla hyvä ratkaisu.

K: Miten turnauksen aikainen ruokailu on järjestetty?
V: Turnauksen lähialueella löytyy ruokapaikkoja, jotka tarjoavat turnausruokailua. Kentät ovat hajallaan, joten ruokapaikkojakin on useita. Tarkemmat tiedot ruokapaikoista ja tarjonnasta ilmoitetaan maaliskuun alussa turnaussivulla https://www.littoistentu.net/jalkapallo/45710/kultanummiturnaus-2022. Joukkueet kustantavat ruokailun itse.

Säännöt

K: Luin että saa olla enintään 4 kaksoisedustuksella olevaa pelaaja jotka saavat edustaa saman seuran kahta eri joukkuetta. Saavatko edustaa kahta joukkuetta saman ikäluokan sarjassa?
V: Sääntöjen mukaan pelaaja ei saa pelata samassa sarjassa kahdessa eri joukkueessa, mutta esim. saman ikäluokan liigassa ja ykkösessä voi pelata. Myös vuotta vanhemmissa voi pelata saman seuran joukkueessa.

Seuran uusimmat